Dulcamara om Puddel

Lykkelig,vakker og lettlært - Hos oss Toy-/ Dvergpuddel i sort og brun utgave

Foto: Marianne Lindgren
Foto: Marianne Lindgren

Intelligent, vakker, elegant

Download
FCI- Rasestandard Puddel
RASESTANDARD-1.pdf
Adobe Acrobat Document 323.0 KB

Opprinnelsesland: Frankrike.

Puddel er en vakker, lettlært og allsidig hund.  Den finnes i 4 størrelser: storpuddel, mellompuddel, dvergpuddel og toypuddel.  

Stor puddel: 45 – 60 cm med toleranse på + 2 cm. Mellompuddel: 35 – 45 cm. Dvergpuddel: 28 – 35 cm. Toy puddel: 24 – 28 cm. (ønsket idealhøyde 25 cm tilstrebes) 

  • I kennel Dulcamara har vi konsentrert oss om Toy- og Dvergpuddel i sort og brunt.

Puddelen er kjent for sin trofasthet og lykkelige vesen.  Alltid klar for å leke, gå på tur, en ypperlig hund for agility, lydighet, sporarbeid og en herlig familiehund.

 

Dvergpuddelen er en anatomisk godt bygget hund og regnes som en sunn og frisk hunderase. Det er hunder, som riktig trent kan hevde seg innen hundesporter som agility, lydighet m.m. 

 

Puddel er en hunderase som ikke røyter og må jevnlig bades/klippes.  En Puddel kan klippes i alt fra en kort hverdagsfrisyre til mer krevende utstillingsfrisyrer.  Noen allergikere kan ha Puddel, men dette er individuelt og det beste er å prøve det ut med "lånt" hund før en evt. kjøper seg en Puddel.

 

Jeg "oppdaget" rasen etter mange års hundehold og det var så absolutt en positiv oppdagelse.  Flere med meg har sikkert hatt en oppfatning av at dette er "jålebikkjer"? Ufortjent kan Pudler oppfattes slik, når man ikke kjenner rasen og dens kapasitet. Frankrike (som regnes som rasens hjemland) har bestemt hvilke frisyrer en Puddel skal vises i på utstilling.  Vi kan mene hva vi vil om det, men slik er regelverket og det har selvfølgelig ingen sammenheng med rasens fantastiske egenskaper.

 

Merk: Puddel har i de senere år blitt avlet inn i alle mulige raser. Kennel Dulcamara tar avstand fra den type avl . Hunder fra Dulcamara kan kun benyttes i renraset avl. 

 

Ønsker du deg en hengiven, lettlært og lykkelig hund i huset, som ikke røyter?  Da kan Puddelen anbefales, den er så absolutt verdt å bli kjent med.

 

Kennel DULCAMARA