Om kennel Dulcamara,... og litt til


Kennel Dulcamara er et lite hobby oppdrett, som ble FCI og NKK registrert i 1996. Vårt første valpekull ble født i 1994.  Vi som driver denne kennelen er meg Marianne og datter Marie.

  • Jeg, Marianne er Klinisk Spesialist i barn - og ungdoms psykiske helse, Familieterapeut, Helsesøster og Homeopat SIKH.  Jeg jobber med barn/ungdom og deres familier. 
  • Marie er utdannet Pedagog og holder nå på med sin Master.  Hun er også utdannet Hundeinstruktør og har en Border Collie, som er uforskammet lydig.

 

VÅRT AVLSMÅL ER:

Glade og friske, rasetypiske hunder, som er til glede for sine eiere, sosiale og veltilpasset i samfunnet.  Det var spesielt gledelig for oss da vi fikk vite at en hund fra vårt oppdrett, Dulcamara's Billy The Kid, har bestått testen og er en velfungerende  besøks- og terapihund.

  

 

HISTORIEN

 

Gjennom 40 år har vi hatt flere raser bl.a. Schæfer, Collie, Dobermann og Whippet. Vi hadde mye glede av å trene bruks og lydighet med tjenestehundene. De ble imidlertid aldri benyttet i avl, da de ikke tilfredsstilte våre avlskrav. Hundene ble med tiden mindre og den gangen med små barn og studier, ønsket vi også hunder som ikke hadde et uttalt vaktinstinkt.  Siden begynnelsen av 1990-tallet, ble Bichon Frisé vår lille, lykkelige familiehund, til glede for små og store.

 

  • Vårt første valpekull kom i 1994, 20 år etter anskaffelse av vår første hund. 

 

En rase jeg hadde beundret gjennom flere år var Dachshunden og i 2004 gikk turen til Kennel Østbo på Hedmarken for å hente vår korthårete standard Dachs. Senere reiste vi til Danmark og kennel Rimsmeden.  Fra denne kennelen importerte vi ei nydelig korthåret dvergdachs tispe "Rimsmeden's Valentina-Mia", som på alle måter har overgått vår forventning. Vi er ikke opptatt av jakt, men liker Dachsen utrolig godt.  Av den grunn valgte vi å fokusere på Dvergdachs, modige små hunder hvor vi opplever vesentlig mindre jaktinteresse, enn tilfellet var med våre standard korthåret.

 

  • Vi ønsker dere en trivelig stund med Dulcamara hunder!
  • Ta gjerne kontakt, hvis dere har spørsmål om våre raser eller valpeplaner 

 

 

  Mvh

Kennel DULCAMARA/Marianne & Marie